Deze 15 landgenoten gaan strijden om de DHB Pokal

0

Dit weekend wordt in Duitsland de DHB Pokal vergeven. Vijftien landgenoten komen tijdens de Final4 in Stuttgart in actie.

Met liefst acht Nederlanders is HSG Bad Wildungen Vipers hofleverancier. Naast coach Tessa Bremmer staan zeven speelsters uit Nederland onder contract bij de ‘cupfighter’. Zo gaan international Anouk Nieuwenweg en routinier Miranda Schmidt-Robben in Stuttgart een gooi doen naar de hoofdprijs.

Voor oud-international Schmidt-Robben betekent het finaleweekend het laatste kunststukje. Ook Heusdens, Duijndam, Beugels, Van Rossum en Haggerty maken deel uit van de selectie van HSG Bad Wildungen Vipers.

Jongenelen
Zaterdagmiddag om 15:00 gaat de Nederlands getinte brigade het opnemen tegen VfL Oldenburg. Vorig jaar waren internationals Inger Smits en Kelly Dulfer actief in het wit-groen van de finalist. De geblesseerde Isabelle Jongenelen, kampend met een kniekwetsuur, verlengde ondanks haar contract bij de club uit Noord-Duitsland.

Ook de onttroonde kampioen SG BBM Bietigheim komt in actie in de fraaie Porsche Arena. Met Wester, Smeets en Malestein kan de ploeg rekenen op een flinke injectie Oranjedames. Sinds februari zit Charris Rozemalen in de lappenmand. Na de zomer hoopt spelmaakster Maura Visser, na zwangerschap, aan te sluiten.

Nasmaak
Om 17:30 treft SG BBM Bietigheim het TuS Metzingen van olympiër Jankovic, Amega (foto) en Vollebregt. Na een stroef competitieslot hoopt de formatie in het roze en zwart de nasmaak weg te spoelen. Zondagmiddag om 15:00 is de bekerfinale.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here