21 speelsters starten maandag de strijd voor de Olympische Spelen

0

Maandagochtend komen eenentwintig speelsters samen in Papendal, om de voorbereiding voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te starten. Eind juli maakt bondscoach Henk Groener de 14-koppige selectie bekend.

In vergelijking met de WK-selectie kent de groep een aantal extra speelsters. Jasmina Jankovic, Isabelle Jongenelen, Esther Schop en Ailly Luciano krijgen van Groener de kans zich in de Olympische ploeg te vechten. Speelsters als Inger Smits, Kristy Zimmerman en Myrthe Schoenaker staan op de reservelijst, die in totaal acht speelsters kent.

Luciano of Bont?
Zeker de strijd onder de lat en op de hoeken wordt hevig. Na het WK bonsde Luciano nadrukkelijk op de deur. Samen met Malestein en Bont mag de linkspoot van het Franse Metz uitmaken welke twee hoekspeelsters hun koffers mogen pakken voor de trip naar Brazilië. Met de terugkeer van Jasmina Jankovic lijkt Marieke van der Wal, tijdens haar laatste kunststukje van haar carrière, er een sterke concurrent bij te hebben. Goos, Smeets en Hoekstra knokken op de linkerhoek voor een uitverkiezing.

WK-speelster valt af 
Tijdens het fantastische WK in Denemarken kregen Groener en Portengen beschikking over vijftien speelsters. In Zuid-Amerika zal Oranje bestaan uit veertien speelsters, terwijl een vijftiende speelster als reserve plaats moet nemen op de tribune. Zeker is dat een ijzersterke speelster met een zilveren WK-medaille om haar nek gepasseerd zal worden voor het waanzinnige sportspektakel.

Op 6 augustus speelt Oranje de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen. Frankrijk is de eerste tegenstander. Verder komen de Oranjedames in poule B Rusland, Zweden, Argentinië en Zuid-Korea tegen. De voorbereiding eindigt op 22 juli, waarna de Olympische selectie op het vliegtuig stapt naar Brazilië.

Tijdens het OKT in maart wist Nederland de Françaises met 24-21 te verslaan. Ga naar deze pagina voor meer informatie over wedden op handbalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Ilja VlietstraLAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here