210 dagen geleden: Bundesliga barst weer los

By 30 september 2020oktober 1st, 2020Buitenland, Duitsland, Featured, Heren Oranje, Oranje

Op 4 maart werd, twee jaargetijden geleden, het laatste Bundesliga-duel afgewerkt. Deze week start na een lange coronabreak ook de sterkste clubcompetitie van de wereld.

210 dagen geleden klopte THW Kiel competitiegenoot GWD Minden (26-29). Daarna volgde een lange coronabreak. De Noord-Duitse club werd een aantal weken later op basis van de koppositie uitgeroepen tot landskampioen.

Jeffrey Boomhouwer
Na 26 wedstrijden hield de Bundesliga er uit voorzorg mee op. Fans moesten maandenlang wachten op de start van het nieuwe seizoen. Door de bekercompetitie, die doorgaans in augustus start, ging al een streep.

Deze week barst het Bundesliga-geweld in Duitsland weer los. International Jeffrey Boomhouwer start op 1 oktober om 19:00 het seizoen met een uitwedstrijd. In dienst van Bergischer HC gaat de linkerhoekspeler van Oranje op bezoek bij SC Magdeburg.

HSG Nordhorn-Lingen
Op dezelfde avond treffen landgenoten Dani Baijens, nieuweling Mark van den Beucken en Bobby Schagen, met het tenue van TBV Lemgo om de schouders, een promovendus. Nieuwkomer HSC 2000 Coburg komt langs bij de middenmoter van vorig seizoen.

HSG Nordhorn-Lingen krijgt door de uitbraak van het coronavirus een herkansing op het hoogste niveau van Duitsland. Ondanks de laatste plaats in het vorige seizoen heeft de competitieleiding besloten geen degradanten aan te wijzen. Daardoor treden Toon Leenders, Bart Ravensbergen, Patrick Miedema en aanwinst Sander Visser zaterdagavond in eigen huis aan tegen F├╝chse Berlin.

Bult en Haenen
De Bundesliga telt dit seizoen opnieuw twee assistenten uit Nederland. Mark Bult is de rechterhand van Maik Machulla bij kampioenskandidaat SG Flensburg-Handewitt. Oud-international Arjan Haenen staat bij MT Melsungen op de loonlijst.

Foto: Tina Kolthof