Knotsgekke wedstrijd in the Dome!

De supporters van de wedstrijd in de degradatiepoule van de eredivisie tussen Alphadeuren Houten en Handbal Venlo hebben zich afgelopen weekend niet hoeven te vervelen. In een knotsgek duel werd het na een ruststand van 14-14 een nipte overwinning voor de handballers uit Noord Limburg: 27 – 28!

De ploeg van trainer/coach Hans van Dijk heeft te maken met een drietal uitvallers. Opbouwers Jarn van Gool en Jorick de Bruijn kampen met een blessure en hoekspeler Bas Ariaansz is geveld door de griep. Hans van Dijk heeft jeugdspelers Maarten Pronk en Stefan Casteleijn toegevoegd aan zijn selectie, evenals Christan van Denderen van het Hoofdklasse team.

De ploeg van Robin Gielen moet het doen zonder Martijn van Nijf, Bram Woletz en Rob Blommers.
Houten heeft zich al zeker gespeeld voor de eredivisie volgend seizoen maar voor Handbal Venlo zijn de punten nog zeer welkom voor lijfsbehoud.

Alphadeuren Houten komt voortvarend uit de startblokken en op een 2-0 voorsprong.
Het vervolg is flitsend maar de schoten komen niet in het net en ziet Handbal Venlo kans op gelijke hoogte te komen en zelfs op voorsprong.

Na krap 5 minuten in de 1e helft valt er aan Houten zijde al een 1e tijdstraf en komt Venlo op 3-5. Houten is overmoedig/slordig maar kan evengoed langszij komen want zij creëren voldoende kansen 5-5. De mannen van Hans van Dijk hebben er zin in en de inzet is uitstekend. Voor de ploeg van Robin Gielen is winst geboden en ook zij tonen veel inzet onder aanmoedigingen van het meegereisde publiek.

De thuisploeg loopt uit naar een ruime voorsprong en met nog 9 minuten op de klok scoort uitblinker Riemer van Markus de 12-8 en krijgt Daan Versleeuwen een tijdstraf aan zijn broek.

Handbal Venlo heeft heel wat ervaring in haar gelederen en weet de overtal situatie in alle rust te benutten en zij komen terug tot aan de 12-11 middels een 7 meter gescoord door Mat Rongen.

Daan Versleeuwen mag weer meedoen en is trefzeker, scoort zijn 5e doelpunt van de wedstrijd en de stand is met nog 5 minuten op de klok 13-11.

Guus Killaars maakt daar 13-12 van en de spanning is weer helemaal terug. De laatste 5 minuten van de 1e helft maakten de wedstrijd hectisch en knotsgek. Er vallen aan Houten zijde zoveel 2 minuten straffen dat niemand meer weet wat er allemaal aan de hand is. Het komt er wel op neer dat Houten de pineut is, alhoewel 2 spelers zijn de oorzaak zijn van 3 tijdstraffen, Daan Versleeuwen een rode kaart.

Richard Meinicke stopt een 7-meter en komt er nog een tijdstraf bij voor Stijn Hoefnagels van Houten. Als Riemer van Markus en Thomas van Wijk die samen met de keeper zijn overgebleven dan ook nog weet te scoren is het hek helemaal van de dam, 14-12.

Richard Meinicke heeft dan ook nog twee geweldige reddingen maar met 2 man in de dekking kan Handbal Venlo toch langszij komen en dat doen ze goed via Rob Killaars en Jos Arnoldussen 14-14. Tevens de ruststand.

Wanneer de gemoederen wat zijn bedaard in de rust gaat de wedstrijd in goede orde verder want behalve de belangen die er op het spel staan zijn beide ploegen verstandig en sportief. Hans van Dijk moet nu wel verder zonder zijn 3e opbouwspeler want er zitten er al 2 geblesseerd aan de kant en dat is wel een aderlating.
Anderen moeten die posities gaan overnemen maar ondanks de kansen en snoeiharde schoten van Christian van Denderen, Ilon Willems en de inzetten van Stijn Hoefnagels lukt het Houten niet om de keeper van handbal Venlo te passeren. Niek op de Kamp staat geweldig te keepen en houdt zijn ploeg overeind en op een 16-18 voorsprong.
Maarten Pronk maakt dan zijn debuut in heren 1 en scoort Riemer van Markus na een prachtige break-out en pass van Bradley van den Broek de 18-19 en blijft het ongemeen spannend.

Zowel Handbal Venlo als Alphadeuren Houten kunnen niet ver van elkaar wegkomen en na 12 minuten in de 2e helft is het Hans van Dijk die gebruik maakt van een time-out.

Het lukt de Houtenaren niet om haar gecreëerde kansen en mooi uitgespeelde aanvallen te benutten en dat is jammer want Venlo loopt nu langzaam maar zeker uit. Ze zet haar aanvallen georganiseerd en kalm op, kost af en toe wat tijdspel maar komen op een 20-23 voorsprong.

Met nog 9 minuten op de klok in de 2e helft en een stand van 22-24 valt er een tijdstraf aan de zijde van Venlo.
Houten verzuimt te profiteren en ziet Venlo derhalve scoren., tot tweemaal toe, 22-26. Riemer van Markus scoort dan wederom een 7 meter en een speldoelpunt en bij een stand van 24-27 neemt Robin Gielen van Handbal Venlo een time-out.

Het gaat ergens om en Christian van Denderen maakt zich kwaad en scoort de 25-27 en de 26-27 met nog een paar minuutjes te gaan is de winst binnen handbereik. Handbal Venlo blijft koelbloedig en via de 26-28 laten zij deze kans niet meer ontglippen. Ook het 12e doelpunt van Riemer van Markus is niet genoeg. Eindstand 27-28

Spannende wedstrijd met veel beleving en te beleven, maar met erg veel ongewone zaken waar wij als supporters niets aan kunnen veranderen.

Scores:
Houten: Riemer van Markus 12, Daan Versleeuwen 5, Stijn Hoefnagels 3, Ilon Willems 3, Luuk van Engelen 2, Christian van Denderen 2

Handbal Venlo: Guus Killaars 5, Rob Killaars, Jos Arnoldussen, Clim Smits en Niek Kuik allen 4, Luc Majoor 3, George Stikkelbroeck 2, Mat Rongen 1