FIQAS/Aalsmeer aan kop in kampioenspoule

WAALWIJK – FIQAS/Aalsmeer slaagde er gisteravond in ook zijn tweede wedstrijd in de kampioenspoule te winnen. In Waalwijk was de formatie van Rene Romeijn te sterk voor Red-Rag Tachos. Na een 9 – 13 ruststand eindigde het duel in 20 – 29 voor FIQAS/Aalsmeer.

In de eerste helft kon Tachos nog redelijk bijblijven. Bij rust was het gat dat Aalsmeer had geslagen slechts vier doelpunten. Direct na rust kroop Tachos terug tot 14 – 15 en leek een stunt plotseling toch tot de mogelijkheden te behoren. De comeback van Tachos was voor de Noord-Hollanders reden om er een schepje bovenop te doen waarna het verschil weer werd uitbouwt naar vijf doelpunten (15 – 20). In het laatste kwartier speelde Aalsmeer de wedstrijd gecontroleerd uit zonder daarvoor een grootste krachtsinspanning te hoeven verrichten: 20 – 29.

Door de overwinning gaat FIQAS/Aalsmeer aan kop in de winnaarspoule. Aankomend weekend zullen de zij naar verwachting voor het eerst echt aan de bak moeten in de Eredivisie. Zaterdagavond nemen zij het in sporthal de Bloemhof op tegen provinciegenoot KRAS/Volendam. De wedstrijd begint om 19:15 uur.