Aalsmeer krijgt Volendam op de knieën

0

De BENE-Leaguederby tussen Volendam en Aalsmeer is gewonnen door de gasten. Aalsmeer wist na rust een achterstand om te buigen: 28-33.

Voor de pauze greep Volendam de leiding (16-14). Met zes punten uit dertien duels in de BENE-League is de competitiestart van de oud-landskampioen dramatisch te noemen.

In de veertigste minuut kwam Aalsmeer op gelijke hoogte. In het vervolg toonde de formatie van Bert Bouwer zich in Volendam de betere partij. Het verschil liep op tot vijf treffers.

Ranglijst
Door de uitzege passeert Aalsmeer Hurry-Up op doelsaldo op de ranglijst. De Zwartemeerders, die donderdagavond een partij inhalen in Neerpelt, hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Voor Volendam wordt de situatie nijpend.

De brigade van Hans van Dijk, de hoofdcoach is in de zomer overgekomen van Hellas, wil zich bij de beste vier Nederlandse clubs in de BENE-League scharen om in de lente te strijden om de landstitel. Op dit moment houdt Volendam alleen Houten onder zich.

Degradatiespook
Het gat met Hurry-Up, de vierde Nederlandse ploeg, is met nog acht duels te gaan zeven punten. Het degradatiespook zit Volendam in de nek.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here