Aalsmeer laat Achilles Bocholt glippen

By 17 oktober 2018BENE-league, Voorpagina

Aalsmeer heeft het duel tussen de landskampioenen uit de BENE-League niet weten te winnen. In Noord-Holland verliet Achilles Bocholt na zestig minuten spelen bij 31-33 het parket.

Op hoog tempo wilden beide ploegen, die door Europese verplichtingen in de EHF Cup midweeks in actie kwamen, elkaar bedwingen. Voor rust deed landgenoot Evert Kooijman Aalsmeer met zes doelpunten vanaf de lijn pijn.

Trainavicius
Na rust (13-15) knokte Aalsmeer zich terug in het duel. Nils Dekker en Rob Jansen waren verantwoordelijk voor de gelijke stand (18-18). Een goal van Samir Benghanem betekende zelfs de voorsprong voor de landskampioen van Nederland.

In de slotfase sloeg Achilles Bocholt, houder van de titel in de BENE-League, een gaatje van twee. Met een van zijn tien treffers deed Vaidas Trainavicius nog iets terug. Met de ingevallen Limburger Bjorn Alberts onder de lat verdedigden de Belgen de marge met succes en zegevierden in De Bloemhof.

Sittard
Door de eerste nederlaag blijft Aalsmeers steken op vijf punten uit vier duels. Ook competitiegenoten LIONS en Sporting Nelo halen deze week een wedstrijd in. De concurrenten treffen elkaar woensdagavond in Sittard.