Abbingh en Wester succesvol in Champions League

By 20 oktober 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Lois Abbingh heeft met Rostov-Don in de groepsfase van de Champions League een knappe uitzege in Kopenhagen geboekt. København Håndbold ging met 21-27 over de knie.

Na dertig minuten spelen hielden de poulegenoten elkaar nog in evenwicht (13-13). Na rust maakte Rostov-Don het verschil. Lois Abbingh scoorde twee keer.

Bij de thuisploeg uit Denemarken vond Debbie Bont tevergeefs vier keer het net. Ook Kelly Dulfer werkte zich met twee doelpunten op het scoreformulier.

Mijlpaal
Doelvrouw Tess Wester beleefde vrijdagavond met haar Deense club Odense HC een fraaie mijlpaal. De koploper van de HTH Go Ligaen was in Noorwegen te sterk voor Larvik: 25-33. Het betekende de eerste zege van Odense HC in de Champions League.

Wester verdeelde de speeltijd met positiecollega Rheinhardt. De international van Oranje maakte vijf stops.