Abbingh schiet weer met scherp

Na vijf Champions League-goals heeft international Lois Abbingh ook in de Deense eredivisie aangetoond nog altijd doelpunten te kunnen maken. Na blessureleed schiet de Groningse weer met scherp.

Afgelopen weekend was het vijf keer raak voor Abbingh. Gisteravond tegen Horsens kreeg de linkeropbouwer van Oranje liefst negen kruisjes achter haar naam.

Door de vorm van Abbingh wist Odense HC de competitiegenoot met 27-22 te kloppen. Bij de gasten viel Claudia Rompen in onder de lat. Na een seizoen langs de kant te hebben gezeten met klachten aan het hoofd is de jonge goalie weer van de partij.

Tess Wester
Bij Odense HC kwam oud-international Nycke Groot tot één goal. Ook Tess Wester kwam binnen de lijnen. Samen met Abbingh meldt de populaire doelvrouw van Oranje zich eind deze maand bij de nationale ploeg. Op 1 en 3 oktober oefent Nederland tegen Duitsland.

Kobenhavn Handbold
Dinsdagavond pakte het Kobenhavn Handbold van Larissa Nusser twee punten tegen Aarhus United: 32-24 (15-12). De podcastgast uit Limburg liet het net één keer bollen.

Foto: Jaap van der Pijll