Abbingh vervult Champions League-wens aan de Don

0

Door haar transfer naar het Russische Rostov-Don is Lois Abbingh bijna drieduizend kilometer verwijderd van haar geboorteplaats Groningen. “Aan de andere kant van de wereld”, noemt de linkeropbouwspeelster het zelf. De international heeft genoten van de eerste drie weken van de voorbereiding.

In een video van haar nieuwe club Rostov-Don legt Abbingh de keuze van haar overgang uit. “Ik wilde bij een Champions League-club spelen”, is ze duidelijk. Met haar oude club Issy Paris kwam Abbingh uit in de EHF Cup. Na een sterk WK in Duitsland, waar de Oranjedame hoog op de topschutterslijst terug te vinden was, stonden topclubs in de rij.

Ambros Martin
“Ik heb Rostov Don zien spelen in het finaleweekend van de Champions League”, gaat Abbingh verder. In de lente plaatste de stuntploeg uit Rusland zich voor de Final4 van het kampioenenbal. “Ze spelen goed handbal. Dat was belangrijk voor mijn keuze.”

Met de komst van Abbingh verwelkomde de Russische miljoenenstad, gelegen aan de rivier Don, nóg een gigant: hoofdtrainer: Ambros Martin. De Spaanse oefenmeester won in dienst bij het Hongaarse Györ liefst vier keer de Champions League. “De training is heel anders dan ik gewend ben”, legt de Groningse uit voor de camera.

Oranje
Bij teamgenoten bij Oranje Nycke Groot en Yvette Broch won Abbingh informatie in over haar coach. Abbingh: “Ik heb goede verhalen over hem gehoord. Tot nu toe denk ik dat hij een mooie filosofie over handbal heeft. Ik houd er van.”

In 2017 liet Rostov-Don met winst van de EHF Cup, in de finale was de Russische formatie te sterk voor het Nederlands getinte SG BBM Bietigheim, haar ware potentie zien. Naast de komst van Abbingh en Ambros wist Rostov-Don Polina Kuznetsova aan te trekken. De Russische is overgekomen van HC Vardar uit Macedonië.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here