Achilles Bocholt beste ploeg van Nederland en België

By 26 februari 2017BENE-league, Voorpagina

De BENE-League heeft opnieuw een Belgische winnaar. In Hasselt won Achilles Bocholt met 37 – 38 van OCI-LIONS, de enige Nederlandse deelnemer aan de FINAL4.

De finale van de FINAL4 begint in een moordend tempo. Beide ploegen wisten veelvuldig vanuit de snelle tegenaanval het net te raken, waarbij Bocholt de bovenliggende partij is. Mede doordat LIONS al na vijf minuten verder moet spelen zonder Rob Schmeits. De rechterhoekspeler trekt aan de noodrem en moet met direct rood het veld verlaten.

Halverwege de eerste helft staat het 10 – 12 in het voordeel van Bocholt, maar met perspectief voor LIONS. Joris Baart is in deze fase de kartrekker bij de Zuid-Limburgers en scoort in korte tijd drie keer. Negen minuten voor het einde van de eerste helft is het João Ramos die de eerste voorsprong voor LIONS binnenschiet: 15 – 14. Deze voorsprong weet LIONS tot enkele seconde voor rust vast te houden, maar moet uiteindelijk toezien hoe Achilles Bocholt vanuit de eigen goal de 21 – 21 scoort.

Tweede helft
In het tweede bedrijf is het LIONS dat het initiatief neemt en direct een 28 – 26 voorsprong pakt. Een voorsprong die vooral te danken is aan uitstekend keeperswerk van Luuk Hoiting en de daaruit voortkomende snelle tegenaanvallen. De fysieke Belgen hebben duidelijk moeite met het snelle spelletje van de Zuid-Limburgers.

Desondanks lukt het LIONS niet verder uit te lopen en zien zij Bocholt weer op gelijke hoogte komen. Met nog acht minuten te spelen staat het 32 – 32. De Belgen worden sterker en pakken een voorsprong van twee doelpunten met nog vijf minuten op de klok.

Ephrahim Jerry is dan inmiddels in de ploeg gekomen en weet het tij te keren voor LIONS door drie keer achter elkaar het net te raken. Het gat is met 2 minuten op de klok nog altijd twee doelpunten in het voordeel van Bocholt. LIONS staat in deze fase ook met één speler minder op de vloer. LIONS probeert nog wel het één en ander te forceren, maar de Belgen zijn simpelweg niet meer bij te halen. Achilles Bocholt wint de BENE-League door een 37 – 38 overwinning op LIONS.