Alle Noorse partijen in Trondheim

By 8 september 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Alle wedstrijden die op het EK voor vrouwen in Noorwegen gespeeld worden, zullen plaatsvinden in Trondheim. Dat maakte de Noorse handbalbond vandaag bekend.

Oorspronkelijk zou het toernooi in meerdere steden in Noorwegen plaatsvinden, maar het coronavirus gooit roet in het eten. De Noorse handbalbond wil het infectierisico minimaliseren door het reizen tussen de steden te verminderen. Ook het kostenplaatje speelde volgens de bond een rol in het besluit om alle wedstrijden in het Trondheim Spektrum te organiseren.

TV-toernooi
De wedstrijden in Trondheim zullen gespeeld worden voor, vooralsnog, maximaal 200 toeschouwers. ”We hebben nog veel werk te doen”, zegt generaal-secretaris Erik Langerud. ”We moeten met de EHF om de tafel om te gaan kijken hoe we dit gaan oplossen. Dit EK zal voornamelijk een tv-toernooi worden.”

Denemarken
Het EK wordt van 3 tot en met 20 december gehouden in Noorwegen en Denemarken. Het is niet bekend of de wedstrijden in Denemarken ook in één stad gespeeld zullen worden. De Oranjedames zouden hun poulewedstrijden al in Trondheim spelen. Oranje neemt het in poule C op tegen Servië, Kroatië en Hongarije.

Foto: FotoReza