Ambitieus SEW stelt Topsport Manager aan

0

SEW wil over drie seizoenen structureel meestrijden om de landstitel. Om het ambitieuze doel te bereiken heeft de degradatiekandidaat van afgelopen seizoen een Topsport Manager aangesteld. 

SEW heeft Herman op den Kelder benoemd tot Topsport Manager. Hij is oud-voorzitter van de eredivisionist uit Westfriesland. Daarnaast heeft Op den Kelder een HR-achtergrond en is vaak op de tribune te vinden.

Op den Kelder gaat als Topsport Manager leiding geven aan trainers, coaches en stafleden van de topsportteams van SEW en bewaakt de doorgaande topsportlijn van de jeugd naar de senioren. SEW, dat in 2011 nog de beker won, ontliep in de lente degradatie uit de eredivisie.

Trainingsintensiteit
Het ambitieuze traject van SEW heet ‘Samen op weg naar de Top’. Onder meer door het opvoeren van de trainingsintensiteit willen de blauw-witten binnen een aantal seizoenen terug naar de nationale top. SEW heeft zes landstitels gewonnen. Dat deed de Noord-Hollandse formatie voor het laatst in 2004.

Sarah Dekker
Het SEW van Topsport Manager Op den Kelder staat na de zomer onder leiding van Arthur Langedijk. De oefenmeester komt over van provinciegenoot ZAP. Langedijk zal de weg omhoog moeten inslaan zonder Sarah Dekker. De jeugdinternational heeft een transfer naar Bundesliga-club HSG Bensheim/Auerbach te pakken.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here