Via Ameland naar het NK Beach Handball

0

Op 15, 16 en 17 juni wordt Ameland gebombardeerd tot Beach Handball-capital van Nederland. Op het strand van het Waddeneiland staan heuse NK-punten op het spel. 

Tijdens het Ameland Beach Handbal Festival wordt gestreden om punten voor de Beach Tour van het NHV. “Beach Handball staat drie dagen lang centraal”, opent organisator Dennis Bus enthousiast. “Er is plaats voor dames, heren en A-jeugd. Ze gaan per dag zeker vijf wedstrijden spelen. Op zondag spelen we door naar de  finales.”

Unieke sfeer
In de avond is er op het strand ruimte voor ontspanning. “Daarom noemen we het een festival”, lacht Bus. “Er komen drie grote tenten te staan. Zowel vrijdag- als zaterdagavond komen verschillende bands optreden.”

“Het eiland staat in teken van het spelletje Beach Handball. Dat is verschrikkelijk mooi en geeft een unieke sfeer”, is de organisator overtuigend. “De aanmeldingen lopen goed door! Als deze editie volgens plan verloopt, gaan we volgend jaar proberen een EBT-toernooi plaats te laten vinden op het eiland.”

Inschrijven
Deelnemende teams krijgen niet alleen een uitdagend speelschema voorgeschoteld. “Ook kunnen wij zorgen voor de catering en een slaapplaats”, besluit Bus. “Er zijn nog plekjes over!” Meer info over Ameland Beach Handbal Festival? Klik hier.

Foto: Eelco Schaap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here