Analyse: Het vijftiende en zestiende WK-selectielid

0

Veertien internationals kunnen hun koffers pakken voor het WK in Duitsland. Over twee plaatsen breekt bondscoach Thomsen de aankomende weken haar hoofd. Een analyse.

Door het selecteren van veertien speelsters heeft Oranje een aantal posities reeds dubbel bezet. De vacatures op de linkerhoek, linkeropbouw, cirkelpositie en rechterflank lijken ingevuld. Met Wester en Jankovic doet Thomsen een beroep op de Olympische keepsters die ook tijdens het afgelopen EK tussen de palen stonden.

Drie vervangers
Met Nycke Groot heeft Thomsen één specialistische middenopbouwer geselecteerd. De kapitein van Györi en Oranje is op de weg terug. Met Knippenborg, Amega en Smits staan drie back-up’s op de lijst van mogelijke invullingen voor het vijftiende en zestiende selectielid.

Ook de rechteropbouw is met de opgeroepen Laura van der Heijden summier bezet. Charris Rozemalen, die de geblesseerde Van Olphen verving tegen Wit-Rusland en Kosovo, en Dione Housheer gaan knokken om de hot seat. De keuze voor de ervaren schutter van Champions League-deelnemer SG BBM Bietigheim lijkt voor de hand liggend.

Hollands middenblok
Met de directe selectie van Jessy Kramer lijkt Thomsen defensieve zekerheid in te bouwen. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro fungeerde de speelster van Toulon St-Cyr nog als reserve. Samen met de onbetwiste Kelly Dulfer kan Kramer invulling geven aan een Hollands middenblok.

Op 21 november komt de nationale ploeg bij elkaar voor een trainingsstage. In een korte week valt de beslissing. Op 2 december opent Nederland het WK in Leipzig tegen Zuid-Korea. Van 4 tot en met 7 december verblijft de redactie van Handbal Inside in de Duitse speelstad.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here