APai/Aristos declasseert KRAS/Volendam

AMSTERDAM – APai/Aristos is het jaar 2016 goed begonnen. In de eigen Aristoshal waren de Amsterdammers te sterk voor KRAS/Volendam 2. De formatie van Serge Ter Horst stond op de beginfase na voortdurend aan de goede kant van de score. Na een ruststand van 16 – 12 wonnen zij uiteindelijk met 28 – 26.

Volendam was met een duidelijk doel afgereisd naar Amsterdam getuige de personele bezetting. Leon Geus en Diego Jacobs waren als kartrekkers meegenomen. Aanvankelijk leek het er ook op dat Volendam zijn doel zou gaan bereiken. Volendam begon fel en was gedurende de eerste tien minuten de bovenliggende ploeg. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. APai/Aristos werd sterker en liep van 6 – 6 uit naar een 11 – 6 voorsprong. De teams gingen rusten met een stand van 16 – 12.

In de tweede helft pakte de Amsterdammers onmiddellijk door en bouwde de marge uit naar 7 punten (21 – 14). De wedstrijd leek gespeeld, maar niks bleek minder waar. Bij Aristos stagneerde de doelpunten productie, terwijl Volendam het net eenvoudig wist te vinden. Volendam krabbelde dichterbij en kon Aristos tot op één punt naderen (22 – 21). Daarna namen de Amsterdammers weer afstand en hield doelman John Besseling zijn ploeg in de laatste minuten nog op de been met een paar geweldige stops. De wedstrijd eindigde in 28 – 26.

Aristos-coach Serge Ter Horst na afloop van de wedstrijd: “Het was een rare pot. Wij waren vandaag gewoon net iets beter en vooral op de juiste momenten net een beetje slimmer dan Volendam. In de tweede helft hadden we even een bijzonder slechte periode. Dat is echt een aandachtspunt voor aankomende weken. Verder ben ik tevreden, we speelden bij vlagen zeer goed handbal”.