Aristos mag zich nu nog eredivisionist noemen

0

Aristos en Olympia’89/DOS’80 maken vanavond in Amsterdam uit wie met Bevo 2 mag strijden om het laatste overgebleven plaatsje in de eredivisie. De thuisploeg mag zich nu nog eredivisionist noemen, maar staat voor een taaie opdracht.

Met nog één duel in de hoofdfase van de nacompetitie te gaan voert Olympia’89/DOS’80 poule B aan. Aristos, dat al een aantal jaren degradatie naar de eerste divisie ternauwernood ontloopt, volgt op twee punten. DIOS is reeds uitgeschakeld in de promotiestrijd.

Het doelsaldo van Olympia’89/DOS’80 is beter dan dat van de Amsterdammers. Daarmee is een thuiszege alleen niet genoeg voor Aristos. De formatie van Maarten Roestenburg moet een kloof van zestien doelpunten goed maken (+23 om +7).

Lente
Ook in de lente van vorig jaar kwamen de aanstaande opponenten elkaar tegen. In het beslissende tweeluik slaagde Aristos erin in de eredivisie te blijven. In de hoofdstad maakten de geel-blauwen het karwei tegen Olympia’89/DOS’80 af. In Amsterdam werd het 31-19.

Bevo 2
Een zelfde marge volstaat voor Aristos om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de play-off met Bevo 2. De beloftenploeg uit Panningen heeft poule A, met EHC en GHV, winnend afgesloten. Kampioen van de eerste divisie WHC-Hercules en runner-up Havas zijn al zeker van promotie.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here