Baijens dichtbij Final4: “Dat wil je in je carrière meemaken”

0

TBV Lemgo, met Nederlandse inbreng, is nog actief in het Duitse bekertoernooi. Vanavond spelen Dani Baijens (21) en consorten voor het finaleweekend. “Iedereen voelt dat dit een heel belangrijke wedstrijd is.”

Een uitwedstrijd bij laagvlieger Die Eulen Ludwigshafen staat tussen TBV Lemgo en een plaats bij de laatste vier van de DHB Pokal. “Er is veel focus binnen de ploeg”, vertelt Dani Baijens. Ook landgenoten Fabian van Olphen en Bobby Schagen zijn in Duitsland actief in het blauw-wit van TBV Lemgo.

“Iedereen voelt dat dit een heel belangrijke wedstrijd is. Het kan ons seizoen écht maken. Niet alleen plaats je, je voor het finaleweekend, ook hoop je vertrouwen te winnen richting de competitie”, gaat de spelmaker van Oranje verder. In competitieverband is TBV Lemgo stroef gestart.

Handbalfeest
“We hebben nog niet veel gewonnen en dan werkt de Final4 van de beker in het vizier hebben erg motiverend”, zegt Baijens. “Fabian heeft met SC Magdeburg al eens de beker gewonnen. Hij heeft vertelt dat het finaleweekend één groot handbalfeest is. Dat wil je in je carrière natuurlijk meemaken. Daarom is het duel van vanavond erg belangrijk.”

In Die Eulen Ludwigshafen treft TBV Lemgo de nummer voorlaatst in de Bundesliga. “Ze hebben een erg fanatiek thuispubliek. Dat maakt ze een echte vechtploeg. Het is altijd lastig om tegen zo’n team, in hun hal, te spelen”, blikt de Rotterdammer vooruit. “Je kunt bepaalde omstandigheden op de training niet nabootsen. Toch zijn we er denk ik in geslaagd ons goed voor te bereiden.”

Thuis geven
“We moeten vasthouden aan ons eigen spel. We hebben kwaliteit genoeg om hen te verslaan. Maar dan moet je vanavond wel thuis geven. Als we dat doen kan het wel eens een mooie avond worden. De ploeg is toe aan een boost“, besluit Baijens strijdbaar.

Die Eulen Ludwigshafen – TBV Lemgo is online te zien. Klik hier voor de stream.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here