Bekerstunts blijven uit: Eredivisionisten door

0

De achtste bekerfinale heeft ook op woensdag weinig verrassingen opgeleverd. Hoogvliegers VOC, HandbaL Venlo, Dalfsen en V&L maakten in de provincie geen fout.

VOC ging op bezoek bij de koploper van de eerste divisie: Voorwaarts. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg uit Twello terug van 24-30 naar 28-30. Oud-speelster van Dalfsen Alineke Ros had een groot aandeel in de inhaalrace.

In de slotfase deed VOC-coach Ricardo Clarijs alsnog een beroep op topspeelster Rachel de Haze. Met de schutter binnen de lijnen werd Voorwaarts, op koers voor promotie naar de eredivisie, aan banden gelegd. De titelhouder verliet Gelderland bij 30-35.

Friesland
V&L doorkruiste het land voor een treffen in Leeuwarden. In Friesland werd in Cometas, dat DSVD uit het toernooi wipte, de enig overgebleven hoofdklasser in de beker getroffen. Na 8-11 bij rust was de koek bij de thuisploeg op. V&L versnelde in de sfeervolle hal naar 17-30.

Ook HandbaL Venlo legde in de achtste bekerfinale flink wat kilometers af. In Noord-Hollands ‘t Veld nam de formatie van Robin Gielen het op tegen VZV 2. In het eerste half uur waren beide teams nog aan elkaar gewaagd (15-18). Na de pauze kwam HandbaL Venlo op stoom. De nummer drie van de eredivisie verliet bij 28-38 het veld.

Overtuigen
Dalfsen greep het bekertreffen met provinciegenoot Borhave aan om weer eens te overtuigen. Mede door goals van Roos van Leeuwen (7) en Nele Antonissen (6) ging de thuisploeg uit Borne met liefst 21-36 over de knie. Bij rust was het verschil al negen doelpunten (12-21) in het voordeel van de jongedames van Monique Tijsterman.

Dinsdagavond schaarden VOC 2, VZV en SEW zich al bij de laatste acht. Ook Quintus, finalist van vorig jaar, had zich een week geleden – ten koste van competitiegenoot Foreholte – al geplaatst voor de kwartfinale van de beker.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here