Belangen groot bij SG BBM Bietigheim-Thüringer HC

0

SG BBM Bietigheim en Thüringer HC treffen elkaar vanavond in de Bundesliga. De belangen voor beide achtervolgers, de kampioenskandidaten hebben al punten verspeeld, zijn groot.

Vorig seizoen streden SG BBM Bietigheim en Thüringer HC om de titel. Op doelsaldo werd het kampioenschap verdeeld. SG BBM Bietigheim was de gelukkige.

Ook in de bekerfinale kwamen beide rivalen elkaar tegen. De kampioen van Duitsland gaf een voorsprong uit handen en moest de hoofdprijs in de slotseconde laten aan Thüringer HC. Aan het begin van het huidige seizoen greep SG BBM Bietigheim ten koste van de aanstaande tegenstander de Supercup.

Plaats 3 en 4
Ondanks de suprematie van kampioenskandidaten staat zowel SG BBM Bietigheim als Thüringer HC niet bovenaan. Ook de tweede plaats is al vergeven. Borussia Dortmund en HSG Blomberg-Lippe hebben nog niet verloren en gaan na vijf wedstrijden met tien punten gezamenlijk aan kop.

Thuisploeg SG BBM Bietigheim – met Laura van der Heijden, Maura Visser en Angela Malestein binnen de gelederen – verloor op bezoek bij VfL Oldenburg een puntje. Thüringer HC moest buigen voor Borussia Dortmund. Zo staan de aanstaande opponenten op plaats 3 en 4.

Pas op de plaats
De winnaar van de partij van vanavond houdt zicht op de top-2. De verliezer maakt een fikse pas op de plaats. SG BBM Bietigheim-Thüringer HC begint om 20:00 in de MHP Arena Ludwigsburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here