Belangrijke ontmoeting Oranjemannen in Almere

0

De Oranjemannen nemen het vanavond in Almere op tegen groepshoofd Slovenië. Bonuspunten scoren is in het gevecht om een felbegeerd ticket voor een eindronde de opdracht. 

Na twee speelrondes voert de aanstaande opponent EK-kwalificatiegroep 4 aan. Groepsgenoten Letland (27-21) en Estland (31-20) werden door Slovenië aan de kant gezet. Daarmee heeft de groepsleider vier punten uit twee duels.

Oranje en Letland volgen op twee punten. Nederland startte de EK-kwalificatiereeks met een thuiszege op Estland (35-25), maar verslikte zich een aantal dagen later in concurrent Letland. In Valmiera werd een pijnlijke 29-25 nederlaag geleden.

Eigen bodem
Op doelsaldo bezet Nederland de veilige tweede plaats. De top-2 van de poule plaatst zich voor het EK in 2020. Ook de vier beste nummers drie, van de acht kwalificatiegroepen, grijpen een ticket voor de eindronde. Puntwinst tegen Slovenië kan de nationale ploeg erg helpen.

De eerste kans op de bonus, en daarmee voorsprong op belager Letland, doet zich vanavond in Almere voor. Op eigen bodem wordt Slovenië voor het eerst deze kwalificatiereeks getroffen. Met de thuiszege tegen grootmacht Zweden in het achterhoofd behoort een positief resultaat tegen de nummer drie van het WK in 2017 tot de mogelijkheden.

Gerrie Eijlers
In vergelijking met de start van de kwalificatiereeks in oktober 2018 zijn Gerrie Eijlers en Luc Steins weer van de partij. Het duo moest de interlands tegen Estland en Letland laten schieten. Ook Bobby Schagen is na een blessure, die hem begin dit kalenderjaar meer dan een maand langs de kant hield, weer fit.

Lees ook: Kwalificatiewedstrijden Oranjemannen op Ziggo Sport

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here