Belangrijke uitzege Ferencvaros, beauty Malestein

Door een uitzege op SG BBM Bietigheim (25-29) heeft het Hongaarse Ferencvaros nog zicht op de volgende ronde van de Champions League. In Duitsland scoorde international Angela Malestein de mooiste goal van de partij.

Een week geleden troffen de groepsgenoten elkaar in Hongarije. Toen wist SG BBM Bietigheim, met aanwinst Danick Snelder op de lijn en in het middenblok, de eerste Champions League-overwinning van het seizoen te boeken. Gisteren waren de rollen omgedraaid.

Achter de rug langs
Voor rust legde Ferencvaros de basis voor de dubbele puntwinst. De 4-12 van Malestein was de mooiste van de middag. De rechthoekspeelster van Oranje rondde een break-out achter de rug langs af.

Bij 6-15 zochten beide teams de kleedkamer op. Na de pauze kwam de thuisploeg terug tot 22-26, maar met nog drie minuten op de klok was het lot van SG BBM Bietigheim – dat laatste staat in groep A – reeds bezegeld.

Zicht op volgende ronde
In Duitsland deed Malestein haar voormalig werkgever met vier doelpunten pijn. Snelder kreeg één kruisje achter haar naam. Ferencvaros heeft met zes punten uit zes wedstrijden nog zicht op de volgende ronde van de Champions League.