BENE-Leaguebalans: Aalsmeer en Bevo maken indruk

0

De grootste transferdrukte in de BENE-League is achter de rug. Volgende maand starten de zes Nederlandse clubs in de grensoverschrijdende topcompetitie de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een transferoverzicht van de verschillende deelnemers.

Aalsmeer
Al vroeg bracht Aalsmeer de selectie op sterkte. Zo maken René de Knegt, Bart Mik (beide Hurry-Up), Pepijn Michielsen, Donny Vink (beide Hellas), Niels de Jonge en Max de Maat (beide Quintus) de overstap naar de bloemenstad. Basisklanten Remco van Dam, Robin Boomhouwer en Quinten Ouderland zijn tijdens de play-offs uitgezwaaid door het thuispubliek.

Doelman Gaby Birjovanu is op de weg terug van een zware knieblessure. Samen met nieuweling De Knegt en Marco Verbeij heeft Bert Bouwer na de zomer de beschikking over een toptrio.

LIONS
De Zuid-Limburgers zijn Rudi Schenk kwijtgeraakt aan concurrent Visé. Voor de naar Volendam vertrokken Jeroen Roefs heeft LIONS Mats Pastoor teruggehaald. Hij komt over van Sporting NeLo.

Waar de nieuwe oefenmeester Christoph Jauernik het moet doen zonder Ivar Stavast, de oud-jeugdinternational is verkast naar ASW Hamm-Westfalen, zijn Pieter Strauven en Joao Jacob Ramos LIONS wel trouw gebleven. International Jasper Adams gaat na een handblessure terugkeren.

Volendam
Bij de oranjehemden is een trend van de afgelopen jaren doorgezet. Een karrevracht aan spelers vertrekt en omgekeerd heeft Volendam vers bloed weten binnen te halen. Zo vervangt Jort Neuteboom, de afgelopen seizoenen actief in de tweede Bundesliga, Jaap Beemsterboer.

Verder sluiten Jeroen Roefs (LIONS), Collin de Vette (Quintus), Robin Nagtegaal (Hellas) en Erik Blaauw (Aalsmeer) aan bij de formatie van nieuwbakken trainer/coach Hans van Dijk. Spelers als Marnix Roos (Füchse Berlin), Geert Hinskens en Léon van Schie (beide gestopt) keren niet terug in het vissersdorp.

Houten
De promovendus nam aan het eind van het eredivisieseizoen afscheid van een handjevol reserves. Met Ruben de Bok begroet Houten een uitblinker uit de eredivisie. De schutter komt over van DFS Arnhem. Ook jongeling Tom Zwarthoed maakt de overstap van de Gelderse formatie naar de BENE-leaguedebutant.

Snel na het kampioenschap maakte Houten bekend dat doelmannen Harmen Voogt en Rens van Kregten met de geel-zwarten in de BENE-League gaan uitkomen. Waar goaltjesdief Job Reumer heeft besloten een stapje terug te doen, blijven pionnen als Thies Berendsen en Jarn van Gool Houten trouw.

Hurry-Up
Met Tommie Falke (Sporting NeLo), Bart Mik, René de Knegt (beide Aalsmeer) en Jan Sega (onbekend) heeft Hurry-Up afscheid genomen van vier krachten. Joop Fiege neemt op de bank het plaatsje in van Tim Remer. Laatstgenoemde mikt na een zware knieblessure op een terugkeer binnen de lijnen.

Jakub Kastner is de naam van de eerste aanwinst van de Drenten. De Tsjech speelt op de rechterhoek. Basisspelers als René Jaspers, Dragan Vrgoc en Sven Suton hebben hun aflopende verbintenis bij Hurry-Up verlengd.

Bevo
Na het vertrek van Quinten Colman, Mark van den Beucken en Pim Augustinus heeft Bevo op de transfermarkt toegeslagen. Zo zijn buitenlandse krachten Yme Bertels (Initia Hasselt), Kobe Serras (Olse Merksem) en Daniël Eggert na de zomer te bewonderen in het geel-blauw.

Nick de Kuyper keert terug in Panningen. Na een avontuur bij Callant Tongeren sluit de schutter weer aan bij Bevo. Van eredivisionist Tachos komt doelman Arjan Versteijnen Bevo versterken.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here