Bevo bekert verder na verhitte thriller

By 22 maart 2018Voorpagina

Zeventig minuten lang hielden Herpertz/Bevo en JMS/Hurry-Up elkaar donderdagavond stevig vast. Uiteindelijk dringt de Limburgse thuisploeg door tot de halve finale van de beker: 32-31.

In de reguliere speeltijd stond Hurry-Up lang aan de goede kant van de score. Via 11-16 bij rust kwam de thuisploeg in negenenvijftigste minuut voor het eerst op gelijke hoogte (26-26). Even daarvoor leek Hurry-Up-goalie Sven Hemmes met een gestopte strafworp de held van Zwartemeer te worden.

Polman
In de verlenging viel het kwartje de kant van Bevo op. Na een rode kaart van Suelmann, de schutter raakte tijdens een directe vrije bal het hoofd van een tegenstander, spartelde de formatie van Vlijm nog even (30-30). Dario Polman maakte de laatste en beslissende goal van de bekeravond.

Zo voegt Bevo zich bij AJ Sports/Hellas. De Haagse eredivisionist schaarde zich via Smezo/BFC bij de laatste vier van de bekercompetitie. Volgende week worden de resterende wedstrijden in de kwartfinale afgewerkt: FIQAS/Aalsmeer 3 – OCI-LIONS en KRAS/Volendam – Aalsmeer 1.