BFC en Houten treffen elkaar na BENE-Leaguekruispunt

By 24 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Zaterdagavond staat in de eredivisie het duel tussen BFC en Houten op het programma. De beide teams hebben een belangrijk kruispunt achter de rug en richten de blik op een rijke toekomst.

In de lente besloot Houten de licentie voor de BENE-League om uiteenlopende redenen in te leveren. Zo was spelen in de grensoverschrijdende topcompetitie duur en viel de publieke belangstelling in Utrecht erg tegen.

Na een leegloop, zo besloten basisspelers als Thies Berendsen, Jarn van Gool en Sonni de Jonge zelfs te stoppen, hakte Houten de moeilijke knoop door. Het Nederlandse plekje in de BENE-League kon ingenomen worden door de eredivisietop. Quintus en E&O pasten. Ook aan BFC werd de brandende vraag gesteld.

Maurice Canton
Sinds 2016 maakt de herentak van de Beekse vereniging niet meer deel uit van het samenwerkingsverband LIONS. Vanuit de tweede divisie heeft BFC zich opgewerkt tot op eredivisieniveau. Vorig seizoen eindigde de formatie van Maurice Canton zelfs op de derde plaats in de nationale competitie.

Het aanbod in de BENE-League te spelen kwam te vroeg. Al heerste er verdeeldheid binnen de wedstrijdselectie. Zeker na de komst van Jordi Cremers en Martijn Meijer, die herstellende is van een zware knieblessure, van Achilles Bocholt is de drang te promoveren bij BFC sterk gegroeid.

Vier punten
In de derde speelronde mogen BFC en Houten, dat een geheel nieuwe ploeg en staf heeft, vechten om de punten. De gasten uit Utrecht gleden in de eerste speelronde uit over Volendam 2. BFC deelt met vier punten op zak de koppositie met onder meer Tachos, Quintus en Hellas.

E&O moet na een positieve test binnen de trainingsgroep voor het tweede weekend op rij op de handen zitten. De uitwedstrijd met Houten is verplaatst naar 13 oktober. Op 27 oktober halen de Emmenaren en Havas het afgelaste eredivisieduel van aankomend weekend in.

Quarantaineperiode
Het is onverstandig na een na een quarantaineperiode van tien dagen een eredivisiewedstrijd te spelen. Zo heeft ook het NHV geoordeeld. Waar Houten – E&O is verplaats naar 13 oktober, wordt voor de partij tussen de Emmenaren en Havas nog naar een inhaaldatum gezocht.

Overig programma: LIONS 2 – DFS Arnhem, Volendam 2 – Quintus, Hellas – GHV, Feyenoord – Tachos, Dynamico – WHC/Hercules, Aalsmeer 2 – Bevo 2.

Foto: Tina Kolthof