Bittere uitschakeling Smits in titelstrijd

0

Ondanks een uitzege op titelkandidaat Aalborg is het TTH Holstebro van Kay Smits uitgeschakeld in de Deense titelstrijd. De formatie van de international kwam een punt tekort om zich bij de laatste vier te scharen.

In de laatste speelronde van de kampioenspoule zegevierde TTH Holstebro op bezoek bij groepshoofd Aalborg. Na 12-15 bij rust werd het 27-28. Smits scoorde vier doelpunten.

Doordat poulegenoot Skjern ruim wist te winnen van Sonderjyske (39-22), is TTH Holstebro alsnog uitgeschakeld. Waar Smits en consorten zeven punten hebben, gaan Aalborg en Skjern met acht punten door naar de halve finale.

Speler van de Maand
“We hebben het weggegooid tegen Sonderjyske”, reageert Smits op de uitschakeling. TTH Holstebro verloor beide partijen van de nummer laatste van de groep. “In de reguliere competitie zijn we vierde geëindigd. Dan mik je op plaatsing voor de halve finale. Het was ook gewoon mogelijk geweest.”

Ondanks de uitschakeling kijkt Smits terug op een sterke tweede seizoenshelft. “Persoonlijk gesproken wel”, vertelt de Limburger. Zo werd de rechteropbouwer in april, na meerdere goede beurten in de Deense eredivisie, uitgeroepen tot Speler van de Maand. “Ik heb over een langere periode goed gepresteerd. Daar kijk ik met een tevreden gevoel op terug. Ook is het een mooie timing. Het seizoen loopt op z’n eind en de stijgende lijn is ingezet.”

THW Kiel
Lang heeft TTH Holstebro niet om bij de pakken neer te gaan zitten. Dit weekend komt de brigade van de international uit in het finaleweekend van de EHF Cup. In de halve finale wacht thuisploeg THW Kiel.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here