Bizar scoreverloop in België: Jerry maakt er tien

0

Ook in België is de titelstrijd in volle gang. Aan de hand van international Ephrahim Jerry leek Sporting Nelo te stunten tegen Initia Hasselt. Uiteindelijk gaven de rood-witten een voorsprong op bizarre wijze uit handen.

Met negen goals in één helft gaf Jerry Sporting Nelo vleugels. De lange schutter, een week geleden topschutter van Oranje tijdens het vierlandentoernooi in Houten, was nauwelijks af te stoppen. Tot ongenoegen van het thuispubliek in Hasselt.

13-21
Kort na rust prikten de gasten uit Neerpelt de 13-21 binnen en leek de formatie in het rood-wit de gewilde stunt binnen te halen. Tot Dylan Vossen en Belgisch international Tom Robyns zich ermee gingen bemoeien. Vijf minuten voor tijd was de voorsprong van Sporting Neerpelt geslonken tot drie treffers (23-26).

Door goals van Bogaerts, Vossen en Robyns – in de slotseconde – eindigde het topduel onbeslist: 26-26. Uiteindelijk kwam Vossen tot acht doelpunten in het verhitte treffen in België. Jerry kroonde zich met tien treffers tot topschutter van de wedstrijd.

Vlijm
Bij Sporting Nelo telt oefenmeester Grossi af. De hoofdcoach gaat de promovendus verlaten. In de wandelgangen wordt Martin Vlijm genoemd als mogelijke opvolger. De Amsterdammer gaat na twee jaar vertrekken bij JMS/Hurry-Up.

Koploper Achilles Bocholt stevent af op een nieuwe finaleplaats. Door de remise heeft Initia Hasselt de beste papieren zich te scharen bij de winnaar van de BENE-League.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here