Blik Richardsson op toekomst

By 1 oktober 2020Featured, Heren Oranje, Oranje

De blik van bondscoach van de Oranjemannen Erlingur Richardsson is gericht op de toekomst. Dat blijkt uit de 33-koppige voorselectie van de IJslander voor de EK-kwalificatieduels van Nederland in november tegen Turkije en Polen.

Op het EK in januari speelden Gerrie Eijlers en Tim Remer hun laatste duel voor de nationale ploeg. Eerder hakten ook routiniers Fabian van Olphen, gedwongen door een zware blessure, en Nicky Verjans de moeilijke knoop door.

Op de longlist van Richardsson voor de EK-kwalificatieduels met Turkije (thuis) en Polen (uit) is ook geen plaats voor Toon Leenders. De cirkelspeler van HSG Nordhorn-Lingen wordt in overleg gepasseerd. De bondscoach uit IJsland wil anderen aan het werk zien.

De vele jonge gezichten in de 33-koppige voorselectie van Richardsson heeft alles te maken met het missen van het WK. Oranje had zich geplaatst voor de play-offs met Oostenrijk. Door het coronavirus zijn deze niet doorgegaan, waardoor Nederland op basis van ranking niet uitkomt op het eindtoernooi in Egypte.

Jongelingen
Daardoor gaat de blik van Richardsson, die wordt geassisteerd door Edwin Kippers, op de toekomst. Jongelingen als Lars Kooij, Niko Blaauw en Marnix Roos maken kans deel uit te maken van de wedstrijdselectie van Oranje. Ook oud-jeugdinternational Tom Jansen heeft een mailtje van de bond gekregen.

Op 19 oktober halveert Richardsson de voorselectie. Op hoeveel debutanten de bondscoach begin november tegen Turkije en Polen een beroep doet moet blijken.

Foto: FotoReza