Bondscoach Richardsson heeft oog voor nieuwe generatie

By 9 oktober 2020Featured, Heren Oranje, Oranje

In november starten de Oranjemannen de EK-kwalificatiecyclus. Bondscoach Erlingur Richardsson gaat zijn selectie uit een longlist van liefst 33 spelers vormen. “Er zijn basisspelers gestopt.”

Met spelers als Lars Kooij, Niko Blaauw en Marnix Roos telt de voorselectie van Oranje een aantal debutanten. “Vanuit IJsland zie ik online heel veel wedstrijden uit Denemarken, Duitsland en de BENE-League”, legt Richardsson uit.

Op 19 oktober brengt de bondscoach de groep terug tot de helft. “Er zijn basisspelers gestopt. We moeten hen vervangen. Daarvoor kunnen een hoop goede spelers in aanmerking komen.”

Interessante groep
Fabian van Olphen, Nicky Verjans, Tim Remer en Gerrie Eijlers keren na heel veel interlands niet meer terug. De twee laatstgenoemde zwaaiden op het EK in Trondheim af. Ook Toon Leenders lijkt een stap terug te doen.

“We hebben een interessante groep”, gaat Richardsson verder. “Edwin (Kippers, red.) heeft een goed beeld van de jonge spelers die eraan zitten te komen. Zij zitten eraan te komen.”

Plock
De Oranjemannen openen op 4 november in Almere tegen Turkije. In het weekend stapt Nederland op het vliegveld naar Plock voor het treffen met Polen.

Foto: Tina Kolthof