Bont over druk Oranje: We moeten realistisch zijn

0

Debbie Bont (27) heeft interessante maanden voor de boeg. Niet alleen maakt ze door het landskampioenschap met København Håndbold haar opwachting in de Champions League, maar ook staat het EK in Frankrijk op de agenda.

Na drie jaren in dienst bij de formatie uit de hoofdstad mocht Debbie Bont, wiens foto metersgroot aan de wand in de thuishal hangt, de schaal omhoog houden. Als winnaar van de reguliere competitie greep København Håndbold reeds een ticket voor de Champions League. “De eerste keer voor de club”, is Bont opgetogen.

Rostov-Don
“Superleuk dat met hen op dat niveau te gaan spelen”, gaat ze verder. In dienst bij HC Leipzig en Midtylland was de Volendamse al een actief in het kampioenenbal. “Ik ben benieuwd. We gaan ons meten op het hoogste niveau.” In de groepsfase zijn Bont, Dulfer en Nusser gekoppeld aan Rostov-Don, Brest en IK Sävehof uit Zweden.

In december maakt de rechterhoekspeelster haar opwachting op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Na twee keer zilver en brons wordt gesnakt naar goud. Vooral door de buitenwereld. “Je moet vaak zeggen: we moeten realistisch kijken. Wat zijn onze kansen, met welke ploeg gaan we heen en in welke vorm steekt iedereen”, somt Bont op. “Mensen van buitenaf willen dat we weer in de finale staan en goud pakken.”

Poulefase
“Dat willen we zelf ook heel graag”, voegt ze daar logischerwijs aan toe. “Maar elke wedstrijd gaat tellen. Je neemt punten uit de poulefase mee. We moeten zien hoe het loopt.” In Frankrijk is Nederland ingedeeld in een poule met Hongarije, Spanje en Kroatië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here