Boomhouwer en Melsungen in thriller niet langs THW Kiel

Oranje-international Jeffrey Boomhouwer heeft met zijn club Melsungen niet voor een tweede verrassing binnen een week kunnen zorgen. Na de spectaculaire overwinning op de nummer één van de ranglijst Rhein-Neckar Löwen vorig weekend, werd er afgelopen woensdag verloren van Rekordmeister THW Kiel.

Voor Kiel was de wedstrijd van groot belang om de aansluiting met Rhein-Necker Löwen en Melsungen niet te verliezen en zicht te blijven houden op de titel. Kiel begon dan ook furieus aan de wedstrijd en bij een 8-5 stand nam Melsungen trainer Michael Roth een time-out. Veel hielp dat niet. De ploeg stuitte vooral veel op de in bloedvorm stekende Niklas Landin in het doel van Kiel. Na de 12-7 van Rune Dahmke moest de Melsungen-trainer al zijn tweede time-out nemen. Hij bracht René Villadsen in het doel voor Johan Sjöstrand en ook Oranje-international Jeffrey Boomhouwer kwam in het veld. Dat had effect, want Melsungen vocht zich terug in de wedstrijd en ging rusten met een 17-15 achterstand.

In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een ware thriller. Melsungen vocht voor wat het waard was en Kiel kon geen afstand nemen. Melsungen miste bij 20-19 zelfs een break en daarmee een kans op de gelijkmaker.
Daarna werd het toch vooral de wedstrijd van Domagoj Duvnjak. De Kroatische superster nam zijn ploeg op sleeptouw en zorgde met eigen goals en assists ervoor dat zijn ploeg de wedstrijd onder controle kreeg. Bij een stand van 26-23 greep Melsungen naar de laatste time-out en stelde de dekking om naar een 5:1. Deze aanpassing had nog wel effect, want de ploeg kwam terug tot 28-27. Het bleek een laatste stuiptrekking, want Duvnjak en Weinhold bouwden de voorsprong uit tot 30-27 en Landin timmerde zijn doel dicht. In de laatste minuut werd het zelfs nog 32-27.

Na deze overwinning staat Kiel op een vierde plaats met nog maar twee punten achter Melsungen, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.