Boomhouwer wint, Nordhorn nog met lege handen

HSG Nordhorn-Lingen stond vandaag voor een loodzware opgave tegen SG Flensburg-Handewitt. Nordhorn bleek, ondanks een goed begin, niet opgewassen tegen de titelfavoriet (33-26). Het Bergischer HC van Oranje-international Jeffrey Boomhouwer won wel. Het was in eigen huis te sterk voor HC Erlangen (29-25).

Nordhorn, dat afgelopen weekend een sterke wedstrijd speelde tegen Füchse Berlin, begon ook vandaag goed aan de wedstrijd en nam brutaal een 4-7 voorsprong. Voor rust stelde Flensburg echter al orde op zaken (18-14). Via 28-20 kwam Nordhorn in de tweede helft nog wel terug tot vier, maar in de slotfase herstelde Flensburg zich en kwam de zege van de ploeg van assistent-coach Mark Bult niet meer in gevaar. Toon Leenders en Patrick Miedema waren beide goed voor twee doelpunten.

Boomhouwer belangrijk
Oranje-international Jeffrey Boomhouwer kwam vandaag eveneens in actie. In de thuiswedstrijd tegen HC Erlangen won de Aalsmeerder met zijn ploeg Bergischer HC na een goede tweede helft met 29-25. Boomhouwer vond bij drie van zijn vier doelpogingen het net.

Bergischer HC blijft ongeslagen in de Bundesliga. HSG Nordhorn-Lingen is na twee speelrondes nog puntloos.