Borhave als wijs besluit, niet alleen voor Legtenberg

0

Met vijf versterkingen heeft Borhave de afgelopen tijd niet stilgezeten. Het houdt kind van de club Eline Legtenberg (25) scherp.

In 2016 promoveerde Borhave naar de eredivisie. Afgelopen seizoen plaatste de formatie van Herman Keppels zich door een zesde plaats voor de play-offs. “Dat was de doelstelling en zal ook na de zomer weer het mikpunt zijn”, opent Eline Legtenberg het gesprek.

De opbouwspeelster uit Overijssel maakte de opmars van de dorpsclub uit Borne mee. “Zolang het gezond voor de vereniging is willen we zo lang mogelijk in de eredivisie spelen”, legt Legtenberg uit. “Ik denk dat we ook nu weer een team hebben staan dat op dit niveau kan uitkomen. Een aantal goede talenten hebben besloten naar Borhave te komen. Dat verbaast me soms wel eens.”

Volwassen
De komst van provinciegenoot Maron Schepers is een optelsom. “Maar Lieke van der Linden en Veerle Heebing moeten verder reizen. Ik denk dat dit soort talenten zich bij Borhave goed kunnen ontwikkelen. Op jonge leeftijd moet je veel spelen en niet op de bank bij een club uit de top-3 belanden. Bij Borhave hebben ze zicht op speeltijd.”

Legtenberg mag zich al rekenen tot een van de meest ervaren speelsters. “De groep is vrij volwassen. Nieuwelingen komen daar makkelijk tussen”, denkt ze. “Ook hebben talenten ervaring om zich heen. Borhave is in mijn ogen een mooie club je te ontwikkelen en te laten zien.”

Fusie
“Ik heb niet meer de wens bij een grotere club te spelen”, gaat Legtenberg verder. “Het is altijd mijn droom geweest met Borhave in de eredivisie te spelen. Dat is gelukt. Financieel gezien lukt het, ondanks de uitbraak van het coronavirus, ook nog altijd. Daarnaast hebben we een leuke jeugdopleiding.”

Legtenberg woont sinds een aantal maanden in het dorp van rivaal DSVD: Deurningen. “Mijn buurman vindt het leuk dat wel eens te benoemen”, lacht ze. Waar Borhave wind mee heeft, is DSVD een aantal talenten – zo heeft Noah Timmermans de gevoelige overstap naar de club uit Borne gemaakt – kwijtgeraakt aan de concurrentie. Zo sluit Pipy Wolfs aan bij VOC en vertrekt doelvrouw Danique Trooster naar Werder Bremen. “Dan hoor je wel eens geluiden over een fusie.”

Energie
Borne en Deurningen liggen op steenworp afstand van elkaar. “Soms wordt er wel eens gesproken over één team uit Twente dat in de top mee moet doen. Ik vind de derby’s ook heel waardevol. Met Kwiek uit Raalte komt er een derde ploeg uit de regio bij. Daar leeft de omgeving naar toe!”

Legtenberg focust zich op de start van het nieuwe seizoen. In het vertrouwde geel-blauw van Borhave. “Afgelopen week zijn we begonnen. De nieuwelingen zorgen voor energie. Je moet scherp zijn.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here