Borhave eerste winst in 2016: 33-18 tegen Aalsmeer

Na twee verloren duels weet Borhave via een krachtige winstpartij in eigen huis weer te overtuigen. Aalsmeer werd, na een 18-8 ruststand, kansloos met 33-18 huiswaarts gestuurd.

Borhave vanaf het eerste fluitsignaal gedreven
Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Borhave gebrand was op de overwinning.
Vlot spelend nam de ploeg de leiding, via 3-2 liepen de koplopers weg naar 6-2. Er was toen nog geen 10 minuten gespeeld. Aalsmeer wist nog terug te komen tot 7-6, maar dat was ook de laatste opleving in de eerste helft. Borhave was sterker, sneller en vooral ook doeltreffender. Aalsmeer had grote problemen met het passeren van Danique Trooster die wederom een uitstekende partij stond te keepen. Gestaag liep het verschil op. Via 10-7 na 20 minuten, liep Borhave weg naar een verschil van tien doelpunten. De ruststand was 18-8, het verschil was gemaakt.

Tweede helft onmachtig Aalsmeer kan het Borhave niet moeilijk maken.

In de tweede helft was Aalsmeer niet in staat er alsnog een wedstrijd van te maken, daarvoor was het verschil te groot. Wel wist het, in een periode waarin Borhave erg rommelig speelde, het verschil terug te brengen van 22-10 tot 23-15. Hierna was het einde oefening voor de gasten uit bloemrijk Aalsmeer, er waren vandaag geen gladiolen. Borhave drukte door en liep weg naar 33-18.

De jeugd speelt slotakkoord.
De laatste vijf minuten mochten wederom vier speelsters van de B-jeugd het karwei afronden. Er stond aan Bornse kant een piepjong team waarvan de oudste speler 23 jaar was, maar ook drie speelsters van 15 jaar, een 16 jarige en twee die 21 jaar zijn. Een gemiddelde leeftijd van 18 jaar

Volgende week zaterdag speelt Borhave in Breda tegen United Breda. De volgende thuiswedstrijd is op 31 januari 2016. Dan staat om 13.00 uur de derby tegen Bentelo op het programma. Plaats van handelen: Sporthal “t Wooldrik Borne.

Bron: Marcel Varenhorst