Borhave laat punt achter in Breda

Zaterdagavond traden de Borhave speelsters aan in Breda bij United. De tegenstander maakt een minder seizoen door en stond op de tiende plaats in de rangschikking. Dat zouden de gasten uit Borne dus gewoon moeten kunnen winnen, maar dat gaat zelden eenvoudig in Breda.

Borhave begon sterk
Borhave begon goed aan de wedstrijd. Het team nam vlot de leiding 0-2 na ruim 1 één minuut, en liet ook in de rest van de eerste helft United weinig kans. Gestaag wisten ze de voorsprong te vergroten tot deze na 22minuten 6 doelpunten was, het maximale verschil in de wedstrijd. De dames wisten soms met speels gemak door de offensieve verdediging van United te komen. De stand bij rust was 13-18, geen vuiltje aan de lucht.

Na rust een andere wedstrijd
In de rust heeft United de bakens verzet, want er kwam een ander team terug in het veld.
De verdediging aan Bredase kant stond beter en ook aanvallend hadden de omzettingen effect. Borhave kwam moeizaam tot scoren terwijl United steeds gemakkelijker de tweede lijn in stelling kon brengen. Vlot trok de thuisploeg bij tot 2 doelpunten (17-19 na 4 minuten). Borhave leek zich nog één keer op te richten en bracht het verschil weer op vijf (18-23 na 7 minuten) maar daarmee was de koek op. United trok in één serie de stand gelijk op 23-23, daarmee was de wedstrijd weer open. Er ontspon zich een duel waarbij beide ploegen op voorsprong kwamen, het verschil was nooit meer dan 1 doelpunt. Beide ploegen hadden kansen maar uiteindelijk was de 30-30 stand terecht. Daar was in de laatste seconden nog wel een redding van keepster Danique Trooster voor nodig, anders had Borhave zelfs een nederlaag geleden.

De volgende wedstrijd is op 31 januari 2016 in Borne. Dan staat om 13.00 uur de derby tegen Bentelo op het programma. Plaats van handelen: Sporthal “t Wooldrik

Bron: Marcel Varenhorst