Borhave neemt afstand van concurrentie

By 22 december 2015Eerste Divisie

Borhave wint met 33-15 gedecideerd van Helllas en blijft in 2015 ongeslagen.
In de laatste wedstrijdronde van 2015 kwam eredivisie degradant Hellas op bezoek in Borne. Hellas had met uitzondering van de eerste 10 minuten geen schijn van kans. Het Bornse damesteam heeft door het verlies van streekgenoot DSVD nu 8 punten (4 gewonnen wedstrijden) of meer voorsprong op de concurrentie voor promotie naar de eredivisie. Er zijn nog 11 wedstrijden te gaan.

Borhave start wederom moeizaam.

Borhave begon traditioneel moeizaam, het lijken wel diesels in Borne. Tot 3 keer toe nam Hellas een voorsprong. Dit had een 3-3 stand na 10 minuten tot gevolg. Hierna kantelde de wedstrijd volledig. Vlot liepen de dames tien! doelpunten weg zonder Hellas de gelegenheid tot scoren te laten. Dit leverde een 13-3 tussenstand na 22 minuten op. In die fase leek Hellas hulpeloos. Het vervolg van de eerste helft ging het iets rustiger waardoor de ruststand 16-4 was. De wedstrijd was daarmee al gespeeld en iedereen had zich rustig kunnen gaan douchen om naar het Nederlands damesteam in de WK finale te gaan kijken. Gelukkig laten sportieve wetten zulk gedrag niet toe.

Tweede helft degelijk uitgespeeld en gewerkt aan het doelsaldo

Ook in de tweede helft had de fiere koploper uit Twente wat moeite om op te starten. De doelpunten vielen enigszins moeizaam maar de voorsprong liep ondanks dat gestaag op. Halverwege de tweede helft was de stand 26-10, voor Borhave coach Miro Stare het signaal om de jeugd in te zetten. Als eerste kwam Danique Trooster die de plaats in de goal overnam, vervolgens werd ook Carlijn Maas ingezet en weer enkele minuten later gevolgd door Charlotte van Os. Het deerde weinig, Borhave bleef uitlopen. In de laatste vijf minuten kwam ook Pien Witteveen nog in het veld. Borhave stond met 4 speelsters uit de B- jeugd en 3 reguliere eerste team speelsters in het veld. Het team speelde met die bezetting de wedstrijd uit naar een verdiende en niet geflatteerde 33-15 eindstand.

Borhave gaat als koploper, met 2 punten voorsprong op het tweede team van Quintus op vakantie. Het team heeft 8 verliespunten minder dan DSVD en Fortissimo, de naaste belagers voor rechtstreekse promotie. Met nog 11 wedstrijden te gaan is dit een riante voorsprong.

Namens Handbalvereniging Borhave wensen wij een ieder prettige feestdagen en een goed en gezond 2016!

De volgende wedstrijd van Borhave staat gepland op 7 januari dan, staat de bekerwedstrijd tegen DSVD op het programma. Zaterdag 9 januari volgt dan de competitiewedstrijd in ’t Veld tegen VZV gepland.

De volgende thuiswedstrijd is op 17 januari 2016. Dan is om 13.00 uur Aalsmeer de tegenstander.

Tekst: Borhave