Borhave neemt lastige horde en houdt het vizier op de eredivisie

De koploper van de eerste divisie op bezoek bij PSV. Borhave had daar nog nooit gewonnen tijdens de reguliere competitie. Daarom leefden het team en de supporters met de nodige spanning naar dit duel toe. Er is nu afgerekend met het syndroom! De bezoekers uit Borne, begeleid door een relatief grote groep supporters, maakten vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat ze kwamen voor 2 punten. Die doelstelling kwam geen moment in gevaar. Borhave nam de leiding om die de gehele wedstrijd niet meer uit handen te geven.

Tempo en gedrevenheid vanaf de eerste minuut
De ploeg straalde uit dat er vandaag voor PSV niets te verdienen was. Borhave stond binnen twee minuten met 0-2 voor en na vijf minuten 1-4. De wedstrijd verliep zoals de Bornse dames zich dat voorgesteld hadden. Regelmatig konden ze de tegenstander overlopen en het verdedigend blok onder leiding van Cynthia Snippert en Danique Trooster stond weer als een huis. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel tijdstraffen, het waren echter zeker geen nare overtredingen. Het was een prettige, sportieve wedstrijd om naar te kijken. In het verloop van de eerste helft wist de ploeg van trainer-coach Miro Stare de voorsprong gestaag te vergroten naar de ruststand van 10-17. Daar was niets op af te dingen.

Tweede helft rustig en gedegen uitgespeeld
In de tweede helft kwam de voorsprong van Borhave geen moment in gevaar. Gebruik makend van de gehele “bank” namen de bezoekers verder afstand, zonder vol gas te hoeven geven. Het was voor de gasten dus een fijne en onverwacht gemakkelijke avond in Eindhoven.

Voor de statistieken: de eindstand was 19-32, mooi voor het doelsaldo. Aangezien de belangrijkste concurrenten voor promotie geen fouten maakten, blijft Borhave met 3 punten voorsprong en nog 8 punten te verdienen op kampioenskoers.

De volgende thuiswedstrijd van Borhave staat gepland op 28 februari 2016 in Borne. Dan staat om 13.00 uur de wedstrijd tegen Velo uit Wateringen op het programma. Plaats van handelen: Sporthal “t Wooldrik