Borhave pakt titel en promoveert naar de Eredivisie

Met een overtuigende overwinning op de reserves van Quintus wist Borhave afgelopen weekend het kampioenschap in de eerste divisie te bemachtigen. Met dit felbegeerde kampioenschap heeft de ploeg zich tevens verzekerd van promotie naar de eredivisie.

Groot supporterslegioen kleurde Heulse sporthal Geel/Blauw
De dames gingen met de vertrouwde busjes naar deze laatste uitwedstrijd. Een touringcar alsmede meerdere personenwagens brachten zo’n 100 supporters naar de Van De Voort hal in Kwintsheul, want daar moest het gebeuren. In een heerlijke handbalomgeving en met twee ploegen die houden van snel en technisch handbal kon zich een mooi duel ontwikkelen tussen twee ploegen die absoluut wilden winnen.

Wedstrijd komt nooit echt los
De wedstrijd begon met een treffer van Quintus, echter direct gecounterd door drie Borhave doelpunten (1-3). De voorsprong hield niet lang stand want na 10 minuten stond het weer 4-4.

Opnieuw namen de gasten een voorsprong, binnen 3 minuten stond er een 4-7 voorsprong op het scherm, maar wie dacht dat dit het definitieve gat was kwam bedrogen uit. Quintus trok de stand weer gelijk naar 7-7 en ging door naar een 8-7 voorsprong na 20 minuten. Borhave was te gehaast en duidelijk niet in normale doen, de spanning was voelbaar. In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar volledig in evenwicht. De 10-10 ruststand was terecht en gaf de verhoudingen in het veld goed weer. De defensie was voor beide ploegen de winnaar.

Na rust lange tijd een kopie van de eerste helft
Ook na rust nam Quintus het eerste doelpunt voor zijn rekening, Borhave kwam bij 13-16 weer op een voorsprong van drie doelpunten. Ook deze voorsprong was geen lang leven beschoren want op 19-19 halverwege de tweede helft was de wedstrijd opnieuw in balans. De status quo bleef tot 20-20 bestaan, dit was het moment dat Borhave eindelijk de schroom van zich af wist te werpen, de ploeg liep weg naar 20-24 met nog 3½minuut op de klok, daarmee was het gat geslagen.  De eindstand was 22-26. Een zwaar bevochten overwinning tegen een goede en sportieve tegenstander. Ondanks alle spanning en verkramping stelden de gasten uit Borne het verdiende kampioenschap veilig bij de eerste gelegenheid.

Na de wedstrijd ontspon zich een feest in Kwintsheul en later in Borne
De handbalsters konden in Kwintsheul al een klein feestje vieren, de thuisclub had hiervoor een ruimte beschikbaar. Daar kon een voorschot op het feestje genomen worden. Toen de supporters weer richting Twente vertrokken konden de dames zich douchen en ook aan de thuisreis beginnen. In Borne stond een nog grotere groep het team op te wachten waaronder interim-trainer Chantal Berlauwt die helaas niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Chantal is een echte clubvrouw, vorig jaar nam ze definitief afscheid als speelster. De begeleiding aan het einde van dit seizoen bestond uit: Linda Sonder, Karin Witteveen, Afton Groener en Chantal Berlauwt. Mede door hun inzet is dit kampioenschap tot stand gekomen.