Borhave verliest spannende topper van DSVD

By 8 februari 2016Eerste Divisie

Derby met veel spanning, zonder hoogstaand spel.

De topper in de eerste divisie tussen de nummers 3 en 1 is gespeeld in sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen. Ondanks het lopende carnavalsfeest ook in de directe omgeving was de hal behoorlijk gevuld. Het werd een echte derby met strijd en zonder echt goed spel. Een wedstrijd van de verdediging en de aanvallende missers van beide teams.

De wedstrijd kwam niet los

De wedstrijd stond bol van de spanning want als DSVD de winst pakt nadert het koploper Borhave tot op 3 punten. Bij winst van Borhave is de ploeg vrijwel zeker van promotie. De wedstrijd wilde niet echt loskomen, schoten op paal en lat van beide teams. De eerste treffer liet bijna 4 minuten o zich wachten. 1-0 voor DSVD. Beide ploegen scoorden tot 3-3 om beurten, waarna DSVD een gaatje van 2 treffers wit te maken bij 5-3, die was bij 7-7 (na 25 minuten!) weer teniet gedaan. Weer trok DSVD het initiatief naar zich toe en liep weg naar 10-7. De ruststand was 11-9, de wedstrijd was nog open.

Spanning overheerst ook na rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, rommelig en gespannen. Met soms onbegrijpelijke missers in de passing en de afronding. Na 7 minuten was er weer evenwicht bij een 13-13 stand

Opnieuw wist DSVD een verschil te maken, het liep weg naar 16-13 (12e minuut), Borhave wist langzaamaan weer bij te komen en na ruim 25 minuten kwam de stand weer gelijk op 20-20. Bij deze stand kreeg Borhave een aantal vrije kansen, die werden echter niet verzilverd. Een strafworp in de laatste minuut voor DSVD bracht de stand op 21-20. In de laatste minuut had Borhave de kans alsnog gelijk te komen, de doelpoging strandde op de doelverdediger van DSVD. Waarmee de eindstand 21-20 bleef. Borhave verdiende vandaag geen winst, een gelijkspel was terecht geweest. DSVD heeft de gehele wedstrijd niet op achterstand gestaan, maar de teams waren vandaag gelijkwaardig.

De volgende thuiswedstrijd van Borhave staat gepland op 14 februari 2016 in Borne. Dan staat om 13.00 uur de wedstrijd tegen Westfriesland SEW 2op het programma. Plaats van handelen: Sporthal ’t Wooldrik.

Tekst: Borhave