Borhave wint eenvoudig van Bentelo

In een relatief lege sporthal ’t Wooldrik stond een streekduel op het programma. Vanwege een nagenoeg volledig uitprogramma moesten veel handballende Borhave supporters dit duel missen. Met de derby tegen Bentelo kon een gemotiveerd Borhave het thuispubliek tonen eindelijk de oliebollen uit het systeem te hebben verjaagd. Die doelstelling lijkt gelukt.

Rommelig begin
Beide ploegen hadden moeite met het in de wedstrijd komen, het duurde 4 minuten voor het eerste doelpunt aangetekend kon worden. Bentelo scoorde de 0-1 uit een strafworp. Daarvoor waren er al wel drie reddingen van de wederom uitstekend spelende doelvrouw Danique Trooster nodig. Na deze achterstand nam de thuisploeg de regie over. Borhave nam voorsprong en Bentelo deed nog enkele pogingen weer bij te komen. Verder dan tot op één doelpunt kwamen de gasten niet.

Via een 4-3 tussenstad liep de thuisploeg vlot weg naar 11-4, een stand die haverwege de eerste helft op het scorebord stond. Bentelo wist opnieuw de achterstand terug te brengen tot drie doelpunten bij een 12-9 stand maar dat was de laatste stuiptrekking. In de laatste fase van de eerste helft liep de thuisploeg weg naar 19-10, de ruststand.

Tweede helft doelverdedigers, verdediging en aanval weer in normale doen
In de tweede helft schommelde de voorsprong van de thuisploeg de eerste vijf minuten rondom de 10 doelpunten. Borhave bleef sterker en wist dat ook in de score duidelijk te maken. In het laatste kwart kreeg Cynthia Snippert haar zo gewenste rentree na de enkelblessure. Ze stond er weer als altijd, luidkeels de verdediging te sturen. En passant wist ze twee strafworpen te stoppen.

De eindstand was 34-21, duidelijk en terecht. Op naar de volgende derby op 6 februari, dan staat de wedstrijd tegen de nummer 3 en concurrent voor promotie DSVD op het programma. DSVD staat op 5 punten, De nummer 2 Quintus 2 verloor en staat nu op 3 punten van Borhave. Quintus komt niet voor promotie in aanmerking omdat het eerste team van deze vereniging al eredivisionist is.

De volgende thuiswedstrijd van Borhave staat gepland op 14 januari 2016 in Borne. Dan staat om 13.00 uur de wedstrijd tegen Westfriesland SEW 2op het programma. Plaats van handelen: Sporthal “t Wooldrik

Bron: Marcel Varenhorst