Borussia Dortmund bekritiseert timing afgelasting Bundesliga

By 22 maart 2020Buitenland, Duitsland, Featured

Bestuurslid van koploper van de Bundesliga Borussia Dortmund Andreas Heiermann bekritiseert de timing van de keuze van de DHB om de competitie voor vrouwen door de uitbraak van het coronavirus vroegtijdig stopt te zetten. Dat is te lezen op de website van de club.

De DHB maakte begin deze week bekend de competitie stop te zetten en niet uit te spelen. Geen ploeg degradeert uit de eerste of tweede Bundesliga. Ook de Final4 van de beker, waar Borussia Dortmund tevens voor is geplaatst, vindt niet plaats.

Met 17 overwinningen uit 18 partijen leek Borussia Dortmund hard op weg naar de eerste landstitel in de clubhistorie. Bestuurslid Andreas Heierman reageert geërgerd op de timing van de beslissing: “Misschien is het de juiste beslissing. Maar het had gisteren of vandaag niet mogen gebeuren. Je had minimaal vier weken kunnen wachten en dan bekijken of je het seizoen eind juni kon afmaken.”

Bij de geel-zwarten zijn zes landgenoten actief. Onlangs verlengden Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Inger Smits en Kelly Vollebregt hun aflopende contract bij Borussia Dortmund

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie