Borussia Dortmund breekt thuisrecord Thüringer HC

Borussia Dortmund blijft verbazen in de Bundesliga. De vernieuwde formatie was zondagmiddag verantwoordelijk voor de eerste thuisnederlaag in lange tijd voor kampioenskandidaat Thüringer HC. 

Vorig seizoen bleef Thüringer HC een seizoen lang overeind in eigen huis. Op doelsaldo moest de bekerhouder de titel aan SG Bietigheim laten. Zondagmiddag struikelde Thüringer HC op eigen terrein over Borussia Dortmund.

De gasten in het geel-blauw stonden bij 25-26 en het horen van het eindsignaal aan de goede kant van de score. Inger Smits (5), Kelly Vollebregt, Kelly Dulfer (beide 4) en Merel Freriks (2) scoorden namens Borussia Dortmund.

Zes uit drie
Zo blijft Borussia Dortmund, dat in de zomer de bezem door de selectie heeft gehaald en ambities heeft, de ranglijst aanvoeren. De club heeft evenals HSG Blomberg-Lippe en SG BBM Bietigheim zes punten uit drie duels.

Laatstgenoemde club wist TSV Bayer 04 Leverkusen, waar Robert Nijdam de scepter zwart, op eigen veld te verslaan (21-29). Laura van der Heijden maakte zeven doelpunten namens de landskampioen. Met zes goals was ook Angela Malestein waardevol.

Papendal
Op maandag melden een hoop hoofdrolspelers uit Duitsland zich bij de nationale ploeg. Nederland komt op Papendal samen voor de start van de EK-kwalificatiereeks. Op donderdagavond wordt Oostenrijk in Eindhoven getroffen.

Lees ook: Vorm invaller Knippenborg niet voldoende

Foto: Jaap van der Pijll

Geef een reactie