Broch houdt deur op kier

By 30 september 2019Geen categorie

Tijdens Nederland-Oostenrijk was oud-international Yvette Broch aanwezig als analist van Ziggo Sport. Tegenover de NOS bleef de cirkelspeelster mysterieus over een eventuele terugkeer binnen de lijnen.

Broch speelde 118 interlands voor Nederland. Een jaar geleden besloot ze, na het winnen van de Champions League, te stoppen. Broch was mentaal uitgeput.

Momenteel is ze te zien in het populaire tv-programma Expeditie Robinson. “Het is een heftig jaar geweest met veel ups en downs”, vertelt ze tegenvoer de NOS. “Maar ik voel me hartstikke goed.”

Stand-in
Sinds het vertrek van Broch is Nederland op zoek naar vervanging op de lijn. Door een blessure van oud-positiecollega Danick Snelder moesten de Oranjedames het op het EK in 2018 doen zonder de vaste krachten. Kelly Dulfer, Jessy Kramer en jongeling Merel Freriks maakten zich in Frankrijk nuttig op de lijn.

Na de terugkeer van Snelder is Mayonnade op zoek naar een stand-in. De beste papieren zijn voor Freriks. Ook Tamara Haggerty (TuS Metzingen) en Dionne Visser (HSG Bentheim-Auerbach) maakten al eens beurten op de cirkelpositie.

Opties open
In de tussentijd houdt Broch de deur voor een spectaculaire comeback op een kier. “Ik zeg nooit nooit. Ik hou ervan mijn opties open te houden”, glimlacht ze. “Voor nu is het een ‘nee’.”

Nederland opende de EK-kwalificatiereeks met winstpartijen op Oostenrijk (32-24) en Griekenland (18-43). De focus gaat op het WK in december. Volgende zomer zijn de Olympische Spelen in Tokyo.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie