Champions League mist smaakmaker

0

Onder haar leiding wist Györ de afgelopen drie seizoenen de Champions League te winnen, maar Nycke Groot (31) – de smaakmaker van het kampioenenbal – is er dit seizoen niet bij. 

Met Groot op de middenopbouwpositie bleek Györ de afgelopen jaren nauwelijks af te stoppen in de Champions League. In 2017, 2018 en 2019 ging de Noord-Hollandse blondine in Hongaarse dienst met de hoofdprijs aan de haal.

Het kampioenenbal gaat dit weekend zonder Groot van start. Door haar transfer naar Denemarken mist de oud-international op het hoogste podium. Odense HC is actief in de EHF Cup.

MVP
In 2017 werd Groot gekroond tot MVP van de Champions League. In dat jaar won ze, in het shirt van Györ, voor de eerste keer de hoofdprijs. Ook landgenoot Yvette Broch maakte onderdeel uit van de succesformatie.

EHF Cup
Op 11 en 12 oktober speelt Groot in de EHF Cup. Odense HC, waar ook Tess Wester onder contract staat, moet in de tweede kwalificatieronde langs DHC Slavia Praha zien te komen. Na de derde kwalificatieronde wacht de poulefase van het tweede Europese bekertoernooi.

Lees ook: Landgenoten mengen zich in kampioenenbal

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here