Cibulskis haalt gram met Litouwse hoofdprijs

0

Zo’n jaar geleden moest hij vertrekken uit Zwartemeer: Gintaras Cibulskis. Twaalf maanden later kan de Litouwse kolos zijn schoorsteenmantel wél opfleuren met eremetaal.

Advertentie

Tot groot verdriet werd het contract van de grote, maar vooral vriendelijke, reus bij JMS/Hurry-Up niet verlengd. Tranen met tuiten. De Noord-Europese sloopkogel – verkozen als publiekslieveling in het Team van het Jaar van Handbal Inside – pakte z’n biezen en keerde terug naar Litouwen.

In Klaipeda Dragunas vond Cibulskis een nieuwe club. Het donkerrode shirt zat de cirkelspeler vertrouwd gegoten en gaandeweg het seizoen bewees hij steeds meer zijn waarde voor de Litouwse club. Kenmerkend vechtend vanaf de lijn knokten Cibulskis en Dragunas zich naar de finale om het Litouwse kampioenschap.

Best-of-five
In de best-of-five nam outsider Dragunas het op tegen Versa-Stronglasas. Één nul, twee nul, Cibulskis en consorten grepen de voorsprong. Woensdagavond kon de club bij winst de titel pakken. Na een 14-11 ruststand klonk bij 27-26 het eindsignaal. Eremetaal!

Zo wint de ‘Beer van Zwartemeer’ in het eerste jaar van zijn comeback meteen een hoofdprijs. Terwijl zijn vrienden van Hurry-Up na drie halve finales met lege handen staan. Op Facebook stroomden de felicitaties uit Zwartemeer binnen voor de geliefde Litouwer.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER