Column: Klaar voor de start

0

Na een welverdiende zomerstop barsten de verschillende topcompetities in Nederland weer los. Ook de arbiters mogen in de baan. ‘De man in het zwart’, een fluitende columnist, laat van zich horen.

Ik geef het eerlijk toe: ik was in mei echt toe aan een handballoze zomer. Even geen ritten naar Emmen, Geleen of Kwintsheul voor het fluiten van een pot handbal. Gewoon op zaterdagavond lekker thuis op de bank met de familie. Maar goed, na een maandje geen handbal begon het toch weer te kriebelen. Ik las over de zomertransfers, kansen van de promovendi en mijmerde over mijn doelen voor aankomend seizoen.

En nu, nu is het bijna zover. Een rits oefenwedstrijden in de benen en veel ‘oude bekende gesproken’. Het voelt weer aan als een warm bad. Kortom, ik heb er zin an.

Maar eerst aanstaande zaterdag op Papendal nog een laatste, en belangrijke, hobbel naar een mooi seizoen: de conditie- en spelregeltest. Geen sinecure, weet ik uit ervaring. Het niet halen van een of beide testen betekent later in het seizoen een herkansing en als ook dat mis gaat volgt degradatie. Ja, u leest het goed: ook scheidsrechters kunnen degraderen.

Mijn doel dit seizoen? Foutloos fluiten! Kansloos natuurlijk, maar het streven is er. Veel belangrijker is echter het gevoel. Zolang het leuk is om te fluiten en er over en weer respect is tussen spelers en scheids, ben ik van de partij. Jij ook?

Door: De man in het zwart
Foto*: Jaap van der Pijll

* De scheidsrechter in de foto is niet de auteur van het stuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here