Column: Spierwitte borstkassen in Sittard

0

Remer en consorten moeten eens geslikt hebben tijdens het volkslied van de Turken. Zestig minuten lang kon de thuisploeg rekenen op een man meer. Het brak Oranje op. Tijd voor on-Nederlandse taferelen in lief Sittard.

Snorren. Met stembanden. Ze waren tijdens het WK-kwalificatieduel in Aksaray geen moment stil. De meeste supporters met shirt aan. Sommige zonder textiel om de schouders. Inclusief pikzwart borsthaar. Na 18-21 liep Nederland achter de feiten aan en vierden de Turken een feestje.

Fitland XL
Uiteraard: missers hebben de nederlaag van de nationale ploeg ingeleid. Niet de snorren. Met stembanden. Maar dat Turkije kon rekenen op de achtste man bestaat geen twijfel over. Het striemende fluitconcert bleek de inleidende toon van de verliespartij van Nederland. Een slotkwartier waar geen muziek in zat.

Aanstaande zondag mag Oranje revanche nemen. Uitgerekend in lief Sittard. In de hal waar LIONS uit vluchtte: Fitland XL. Hoog tijd voor on-Nederlandse taferelen. Turks met een Zuidelijke tongval. Geen verse shoarma, maar een Limburgse vlaai. Niet te vergelijken, maar ook verdomd lekker.

Aristos Ultras
Een oproep aan de verguisde Aristos Ultras. De brutale sfeergroep uit de hoofdstad. Geen onbesproken gedrag. Maar de snorren met stembanden zullen, na de overwinning van Turkije, een paar biertjes teveel gedronken hebben. En vrouw en kinderen alleen naar bed laten gaan. Maar de twee punten zitten in de zak.

Ultras. Sjef wat wagens en gas naar Sittard. Ja, het is net iets te ver. Maar jullie pupil Bobby Schagen en zijn maten hebben support nodig. Niet omdat de koppositie ondenkbaar is, maar om te laten zien dat ook Nederland sfeer kan maken. Dat handbal leeft. En niet alleen door de knuffel van Estavana Polman en Jack van Gelder.

Schmink
Van mijn part gaat het shirt uit. En zien we spierwitte, haarloze, borstkassen. We weten dat schmink, in jullie geval, veel goed maakt. Geef het goede voorbeeld. Love making van de pikante supportersgroep op vruchtbare LIONS-grond. Met de herovering van de koppositie door de nationale ploeg tot gevolg.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here