Conditietraining Classics: De hoofdrolspelers

0

Het zaalseizoen komt dichterbij. Er zal, na een heerlijke zomer, gesleuteld moeten worden aan de conditie. Stereotypes tijdens de voorbereiding.

Plus-vijf-kilo-man
“Je moet tijdens de zomer genieten. De boel een beetje laten gaan.” Plus-vijf-kilo-man heeft geen stap teveel gezet. Hoogstens van de bakplaat naar de keuken, omdat de cocktailsaus op was.

Uitsloofman
Uitsloofman is fit. Dat weet je als teamgenoot, omdat hij/zij in de eerste week van de zomerstop een foto in hardloopoutfit in de groepsapp stuurde. Tijdens loopsessies door het bos loopt Uitsloofman, op fel geel schoeisel, voorop.

Ik-werk-tot-sluitingstijd-man
De bal komt er tijdens de eerste trainingen van het seizoen nauwelijks aan te pas. Dat had Ik-werk-tot-sluitingstijd-man al even bij de trainer gecheckt. “Ik werk de komende week tot sluitingstijd. Ga de trainingen niet redden”, laat hij/zij weten in de chat. Zo halverwege week twee meldt ook Ik-werk-tot-sluitingstijd-man zich op de training.

Ik-heb-niet-de-juiste-schoenen-mee-man
Ik-heb-niet-de-juiste-schoenen-mee-man heeft écht wel een beetje de conditie bijgehouden in de zomer. Nee hoor, écht wel. Alleen tijdens de eerste looptraining van het nieuwe seizoen heeft hij/zij simpelweg niet de juiste schoenen meegenomen. Heel vervelend, want nu loopt hij/zij achteraan met de dertigplussers van de ploeg mee. “Maar ik heb écht wel een beetje gelopen in de zomer, hoor. Écht wel.”

Plus-tien-kilo-man
Plus-tien-kilo-man lijkt op plus-vijf-kilo-man, maar dan zwaarder en ongezonder. Plus-tien-kilo-man heeft vooral veel bier gedronken. Na het seizoen heeft hij/zij vooral geoefend met draaidopjes op flesjes bier met zijn/haar onderarm te openen.

Hielspoorman
Oef, zo rond augustus speelt de hielspoorblessure toch weer parten. Na een klein half uur meldt hielspoorman zich bij de trainer. Of hij/zij toch even op zijn/haar eigen tempo verder mag. Dit alles om de vele avondjes in de achtertuin met frituur te maskeren.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here