Crisisoverleg over start BENE-League

By 28 september 2020BENE-league, Competities, Featured

Vanavond is er crisisoverleg over de start van de BENE-League. Het begin van de grensoverschrijdende topcompetitie staat voor het weekend van 10 en 11 oktober gepland.

Vorige maand werd door de competitieleiding van de BENE-League besloten niet te starten. Belgische clubs mochten van de overheid door de aanwezigheid van het coronavirus geen officiƫle duels spelen. In Nederland is inmiddels gestart met de HandbalNL League: de vooruitgeschoven strijd om de landstitel.

De start van de BENE-League is een maand verschoven: van 5 september naar 10 oktober. Door het oprukken van het virus, in eigen land worden partijen door een positieve coronatest afgelast en verschoven, wordt de geprikte datum nog eens kritisch bekeken.

Donkerrood
Voorzitter van Initia Hasselt, een van de zes Belgische clubs in de BENE-League, Bruno Willems – tevens orthopedisch chirurg – vindt competitiehandbal over de landsgrenzen onverantwoord. Dat vertelt hij op TV Limburg.

Willems op de Belgische zender: “Het wordt overal ondanks de maatregelen erger. Alle landen kleuren donkerrood. Dit is heel simpel: no way.”

Egale competitie
“Onmogelijk”, gaat Willems verder. Hij haalt het voorbeeld van Hurry-Up aan waar door een fiks aantal besmettingen de hele vereniging een week ‘op slot’ is. “Vorige week is een wedstrijd afgelast, deze week weer. Dat zijn twee van de drie wedstrijden. Dit is niet te doen. Je gaat nooit een egale competitie krijgen. Never.

Het standpunt van Initia Hasselt is duidelijk. De BENE-Leagueclubs gaan vanavond met de competitieleiding om tafel.

Foto: Jaap van der Pijll