Cupfighters op jacht naar glorie

0

De weg naar de bekerfinale, op Hemelvaartsdag, start deze week voor 58 damesploegen. Divisieteams hebben een blanco canvas voor zich. Geschiedenis kan geschreven worden door gedreven cupfighters die op zoek zijn naar glorie.

Advertentie

Na een spannende finale hield Morrenhof Jansen/Dalfsen deze lente de gewilde beker omhoog. Rivaal Succes Schoonmaak/VOC werd een kopje kleiner gemaakt. Voor de bekerwinst had Dalfsen slechts vier overwinningen nodig. Voor de divisieteams is de weg naar het Topsportcentrum in Almere langer.

Hoofdklassers
Waar de topploegen uit de eredivisie – met uitzondering van voormalig eerste divisionist Foreholte – pas in de achtste finale van het bekertoernooi aanschuiven, strijden fanatieke cupfighters vanaf oktober voor een heet plaatsje in het hoofdtoernooi. De eerste te nemen horde staat deze week in de weg. Het levert fraaie affiches op.

Negenentwintig, regionale, duels worden afgewerkt in de eerste ronde van het bekertoernooi. Zo treffen hoofdklassers clubs die één en soms zelfs twee niveaus hoger spelen. Een perfecte gelegenheid om te pieken. Tevens een mooi meetmoment te kijken waar je als team staat.

Uniek
Een bekerduel is ook een uitgelezen mogelijkheid de hal vol te spelen. Underdogs als Margraten, Combinatie’64 en HVBS krijgen respectievelijk Herpertz/Bevo, ACMAA/DSVD en Fortissimo op bezoek. Unieke opponenten die binnen de eigen dorpsgrenzen worden ontvangen. Hoog tijd voor slingers, toeters en een verloting. Met de niet te missen worst van de slager.

Benieuwd naar het volledige programma van de eerste ronde van de beker? Klik hier.

Foto: Tina Kolthof

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER